Samen het verschil maken


Complementair is een familiebedrijf . Het voornaamste doel van eigenaresse Marriëtte is altijd geweest om betekenisvol werk te creëren voor haar verstandelijk beperkte dochter Sharon via het familiebedrijf.

  • Commercieel bedrijf met een groot sociaal hart
  • Gevestigd in Veenendaal & Rotterdam
  • Uniek assortiment met een verhaal

null

Bij alles wat je doet kun jij het verschil maken. Wat je bijvoorbeeld geeft heeft niet alleen impact op de relatie tussen jou en de ontvanger, maar ook op iedereen die hieraan gewerkt heeft. Bij Complementair streven wij ernaar jou te helpen bij het realiseren van zoveel mogelijk positieve impact. Dit doen wij door jou in verbinding te brengen met de meest originele en verassende relatiegeschenken, bedrijfskleding en kerstpakketten die er zijn. Hierdoor kun jij het verschil maken.

Eigenaren van Complementair


Marriëtte nam Complementair in 2013 over met als hoofddoel het creëren van een veilige en betekenisvolle werkplek voor Sharon zodra zij van school zou komen. Hoewel kerstpakketten lange tijd de kernactiviteit van Complementair waren, realiseerde Marriëtte zich dat het noodzakelijk was het productaanbod te diversifiëren om gedurende het hele jaar zinvol werk te kunnen bieden. Deze strategie wierp al snel vruchten af. Binnen een jaar na de overname verhuisde Complementair naar een nieuwe locatie in Veenendaal en werd het assortiment uitgebreid met relatiegeschenken en bedrijfskleding. Tien jaar later is Sharon nog steeds werkzaam bij het bedrijf, en is er tevens plaats voor zes andere medewerkers die moeilijker toegang krijgen tot de arbeidsmarkt. De aanpak van sociaal ondernemerschap heeft Complementair niet alleen de MVO-prijs van Veenendaal opgeleverd, maar ook verschillende certificeringen, waaronder een PSO-trede 3 en het 30+ certificaat.

Robert, de zoon van Marriëtte, begon al op jonge leeftijd bij Complementair te werken. Hij deed dit voornamelijk om naast zijn middelbare schooltijd nieuwe uitdagingen aan te gaan en om Marriëtte meer rust te bieden. Robert merkte al snel op dat verschillende bedrijfsprocessen efficiënter en slimmer konden worden aangepakt. Gedurende zijn studie heeft hij deze verbeteringen geleidelijk doorgevoerd. Momenteel bevindt Robert zich in zijn laatste studiejaar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn inzet voor Complementair heeft er in 2021 toe geleid dat hij mede-eigenaar van het bedrijf is geworden.
null

Sociaal ondernemen

Wij willen als commercieel bedrijf een werkplek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels bestaat meer dan 30% van ons personeelsbestand uit mensen met een afstandsmarkt en zijn wij hierom in de hoogste trede (trede 3 en 30+) PSO gecertificeerd.

null